Anydro Tours με τον Πέτρο Οικονόμου και τους συνεργάτες του

EXPLORE THE UNIQUE FARMING SCENE OF SANTORINI, TASTE TRADITIONAL WINES AND LEARN HOW TO COOK AS A LOCAL!

Ποιός είναι ο Πέτρος Οικονόμου?

Πριν από σαράντα χρόνια, ο Πέτρος Οικονόμου, γεωπόνος και δάσκαλος, επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Σαντορίνη και ερωτεύτηκε το νησί και την πλούσια ιστορία του. Στη συνέχεια, άφησε την καριέρα του, ετοίμασε τις βαλίτσες του και έθεσε ως στόχο ζωής την αναζωογόνηση της παραγωγής της ντομάτας κεράσι, της Σαντορίνης. Μετά από πολλά χρόνια συλλογής σπόρων και καταγραφής των παραδοσιακών τρόπων καλλιέργειας και επεξεργασίας, ξεκίνησε το δικό του βιολογικό αγρόκτημα τομάτας, το οποίο οδήγησε στην απονομή βραβείων στα προϊόντα του και στην αποκατάσταση της παραγωγής ντομάτας στο νησί. Σήμερα, ο Πέτρος συνεχίζει να παράγει μια ποικιλία τοπικών προϊόντων ενώ εκπαιδεύει τη νέα γενιά τοπικών αγροτών, με στόχο τη διαφοροποίηση της οικονομίας του νησιού.

home-whois-petros

DAILY EXCLUSIVE AGRICULTURAL TOUR

Ξεκινάμε στις 10.00
09.30-10.00 – Παραλαβή από το ξενοδοχείο σας
13.00-13.30 – Μετάβαση στο ξενοδοχείο σας

Σημειώσεις
Τιμή: 65 ευρώ / άτομο
(περιλαμβάνεται δοκιμή κρασίου, Ασύρτικο)
Διάρκεια: 3 ώρες

ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ANYDRO FARM

Το Anydro Farm παράγει, επεξεργάζεται και εξάγει ποικίλα τοπικά βιολογικά προϊόντα, με την πάστα ντομάτας «χαβιάρι» να είναι ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της Σαντορίνης, μεταξύ της διεθνούς κοινωνίας κριτικών τροφίμων. Το αγρόκτημα είναι μια σειρά από παραδοσιακές σπηλιές, που βρίσκονται στο ανεξερεύνητο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, προσβάσιμο από έναν χωματόδρομο, περιτριγυρισμένο από ελφρόπετρα και άλλα παραδοσιακά αγροκτήματα. Θα παραλάβουμε τοπικά προϊόντα από το αγρόκτημα και θα σας προσφέρουμε ένα master class για να προετοιμάσετε μερικά παραδοσιακά εποχιακά πιάτα. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο παραγωγός Πέτρος Οικονόμου θα σας παρουσιάσει ζωντανά την άνυδρη καλιέργεια, το Τοματάκι, της Fava (κίτρινα φασόλια), της μελιτζάνας (λευκής και πράσινης μελιτζάνας), του Κολοκίθιου, της Καπάρης, του Φραγκόσυκου, το Κατσούνι (αγγούρι) και το Καρπούζι.

DAILY EXCLUSIVE AGRICULTURAL AND ARCHITECTURAL TOUR

Ξεκινάμε στις 15.30
15.00-15.30 – Παραλαβή από το ξενοδοχείο σας
21.00-21.30 – Μετάβαση στο ξενοδοχείο σας

Σημειώσεις
Τιμή: 120 ευρώ / άτομο
Διάρκεια: 5 1/2 ώρες

ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ: ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ

Το Μεγαλοχώρι είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό και αποτελεί την καρδιά της γεωργικής παραγωγής της Σαντορίνης. Θα περπατήσουμε μέσα από τα καντούνια, τα πέτρινα μονοπάτια που σχηματίζουν έναν λαβύρινθο, όπου μπορείτε να νιώσετε τον αυθεντικό ρυθμό του νησιού, μακριά από τις τουριστικές μάζες. Εκεί θα εντοπίσουμε τα παραδοσιακά «Canaves» όπου το κρασί πιέζεται και αποθηκεύεται.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΝΑΒΑ ΓΑΒΑΛΑΣ

Το Canava Gavalas είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο μικρής κλίμακας, όπου η οινοπαραγωγή ακολουθεί την αιώνια παράδοση της Σαντορίνης. Η γαστρονομική μας εμπειρία ξεκινάει με την γευστική δοκιμή τριών ποικιλιών σαντορινιών κρασιών – Ασύρτικο, Νυχτέρι και Βινσάντο – συνοδευόμενες από τοπικές λιχουδιές, όπως ελληνικά τυριά και ψημένο ψωμί.

ΤΡΙΤΗ ΣΤΑΣΗ: ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ANYDRO FARM

Το Anydro Farm παράγει, επεξεργάζεται και εξάγει ποικίλα τοπικά βιολογικά προϊόντα, με την πάστα ντομάτας «χαβιάρι» να είναι ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της Σαντορίνης, μεταξύ της διεθνούς κοινωνίας κριτικών τροφίμων. Το αγρόκτημα είναι μια σειρά από παραδοσιακές σπηλιές, που βρίσκονται στο ανεξερεύνητο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, προσβάσιμο από έναν χωματόδρομο, περιτριγυρισμένο από ελφρόπετρα και άλλα παραδοσιακά αγροκτήματα. Θα παραλάβουμε τοπικά προϊόντα από το αγρόκτημα και θα σας προσφέρουμε ένα master class για να προετοιμάσετε μερικά παραδοσιακά εποχιακά πιάτα. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο παραγωγός Πέτρος Οικονόμου θα σας παρουσιάσει ζωντανά την άνυδρη καλιέργεια, το Τοματάκι, της Fava (κίτρινα φασόλια), της μελιτζάνας (λευκής και πράσινης μελιτζάνας), του Κολοκίθιου, της Καπάρης, του Φραγκόσυκου, το Κατσούνι (αγγούρι) και το Καρπούζι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΣΗ: ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ

Το Venetsanos Winery χτίστηκε το 1947 και έγινε το πρώτο βιομηχανικό οινοποιείο στο νησί, χρησιμοποιώντας τη μορφολογία της Καλντέρας για να βελτιστοποιήσει την παραγωγή κρασιού. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μας στάσης, θα επισκεφτούμε το Μουσείο Οινοποιείου Βενετσάνου Experience και θα πιούμε ένα υπέροχο ποτήρι κρασιού Venetsanos με θέα τον ήλιο που ακτινοβολεί εκπληκτικά χρώματα στο ηλιοβασιλέμα, πάνω από τη διάσημη καλντέρα και τον ηφαιστειακό κόλπο. Μια εικόνα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!

Anydro Tours

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Κάντε την κράτησή σας τώρα!

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας



Επιλέξτε ημερομηνία

Σημείωση: Μπορείτε να κάνετε μια κράτηση τελευταίας στιγμής, για την επόμενη μέρα. Εκτός από το μύνημά σας, επικοινωνήστε μαζί μας και τηλεφωνικά, για να επιβεβαιώσουμε.


Άλλες πληροφορίες

Πείτε μας αν έχετε κάποιo σχόλιo ή κάτι άλλο να γνωρίζουμε πριν από την επίσκεψη σας.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας! Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο, για επιβεβαίωση της κράτησης που κάνατε.


Connect with us!

FACEBOOK. TRIPADVISOR. EXPERIENCES.