Anydro Tours με τον Πέτρο Οικονόμου και τους συνεργάτες του
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
«Το 1997, μετά απο διάφορους πειραματισμούς με διαφορετικά είδη τομάτας, ξεκίνησα να καλλιεργώ την ντόπια ποικιλία στο Μεγαλοχώρι. Επόμενο βήμα ήταν να δοκιμάσω τον παραδοσιακό τρόπο και στη συνέχεια να συσκευάσω το προιόν σε γυάλινα βάζα και να αφήσω τους καταναλωτές να αποφασίσουν για το μέλλον αυτής της προσπάθειας«, εξηγεί ο Πέτρος Οικονόμου.
Πριν από σαράντα χρόνια, ο Πέτρος Οικονόμου, γεωπόνος και δάσκαλος, επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Σαντορίνη και ερωτεύτηκε το νησί και την πλούσια ιστορία του. Στη συνέχεια, άφησε την καριέρα του, ετοίμασε τις βαλίτσες του και έθεσε ως στόχο ζωής την αναζωογόνηση της παραγωγής της ντομάτας κεράσι, της Σαντορίνης. Μετά από πολλά χρόνια συλλογής σπόρων και καταγραφής των παραδοσιακών τρόπων καλλιέργειας και επεξεργασίας, ξεκίνησε το δικό του βιολογικό αγρόκτημα τομάτας, το οποίο οδήγησε στην απονομή βραβείων στα προϊόντα του και στην αποκατάσταση της παραγωγής ντομάτας στο νησί. Σήμερα, ο Πέτρος συνεχίζει να παράγει μια ποικιλία τοπικών προϊόντων ενώ εκπαιδεύει τη νέα γενιά τοπικών αγροτών, με στόχο τη διαφοροποίηση της οικονομίας του νησιού.